Hästträning och hästhälsa

Nu har jag varit på Gotland i några dagar. Det är mycket hästträning på schemat, vilket är roligt tycker jag. Hästarna är även väldigt olika i kropp och sinne så det kommer bli väldigt lärorikt att jobba vidare med dem.

En av hästarna hos Mariana, en träningshäst, Axel. En valack korsad mellan frieser och fjording. Han är en riktig goding och älskar mys. Men kräver att man själv lägger in mycket energi när man tränar eftersom han hela tiden ifrågasätter om han verkligen måste anstränga sig.

Akademisk Ridkonst - Träningshästen Axel

 

 

 

 

 

 

En annan häst jag fått träna är PRE stoet Himla. Hon har tidigare i sitt liv blivit riden i Rollkur. Hon är mycket trevlig att jobba med numera, men man får vara noga med att hon vågar länga ut sin vackra hals. Hon vill vara med och hon vill göra rätt. Henne har jag fått träna på att göra galoppfattningar och även några språng galopp vid hand.

Förutom hästträningen så är det en kurs som hästhälsa här på gården denna helg. Denna kväll har vi haft lite inledande teori och i morgon ska vi träna på att palpera hästar, göra ögonanalys och annat mycket spännande!

 

/ Jennie Orleifson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *