Höstinspiration!

Nu kan man helt klart säga att hösten är här!
Vad skulle ni säga om lite höstinspiration?

Akademisk Ridkonst - Ridtur i halsringen med Easy

Jag tänker visa fram min vardagsträning med några olika hästar som är på olika utbildningsnivåer. Ni kommer troligen få se kallblodstravaren Maja (11 år) och engelska fullblodet Dansa (7 år).
Maja är en av hästarna som har kommit längst i sin utbildning och jag tycker nog hon har förtjänat titeln som Skolhäst nu. Maja jobbas i alla skolorna vid hand och uppsuttet. Hon har börjat med samling i skritt (skolskritt), börjat jobba med samling i trav och även samlade galoppfattningar. Maja är även en del tricktränad och rids i halsring.
Dansa är mitt i den spännande övergången från unghäst till ridhäst. Dansa är en riktig pärla på longeringen och är en av gårdens bästa hästar på det området. Hon gör alla skolorna i skritt vid hand och har påbörjat dem i trav. I ridningen gör hon öppna och sluta i skritt och har även påbörjat dem i trav. Hon börjar nu förstå vad hjälperna betyder och vi börjar kunna göra skolorna utan stöd från väggen.

Vilka de andra hästarna blir beror lite på dagsform och önskemål.
Vi har islandshästen Gormur (9 år),  kallblodstravaren Borka (11 år), welsh av cob typen Hallon (7 år) och hollänska varmblodet Bosolanda (6 år).
Gormur är utbildad av Lina Petersdotter. Han är otroligt rörlig i sin kropp vilket gör att man som ryttare själv måste vara väldigt stadig och stabil. Han har jobbat hårt med att få en taktfast trav och energi framåt.  Gormur kan alla skolorna i skritt och trav både vid hand och uppsuttet. Vill du se en islandshäst med en snygg taktfast trav och stor rörlighet i kroppen så är han alternativet.
Borka, utbildad av Lina Petersdotter,  jobbas i alla skolorna. Rids i alla gångarter. Vill man se en travare med fin och trevlig galopp så är detta en häst att titta på! Han är en vänlig själ som alltid gör sitt bästa.
Hallon är utbildad av Lina Petersdotter och mig. Det senaste året har i stort sätt bara jag jobbat med henne. Hon är, liksom Dansa, en pärla på longeringen. I ridningen ligger hon på unghästnivå och jobbar med basic som att förstå hjälperna och hitta balans i sin kopp med ryttare. Är du nyfiken på utbildningen av en unghäst från marken till uppsuttet så har vi hästen här.
Bosolanda är även hon utbildad av Lina Petersdotter.  Detta är ett sto som har upplevt mycket på väldigt kort tid. Hon känner ett stort ansvar för omvärlden och framför allt för sin flock här på gården. Hon är en rehabiliterings häst som har problem med en höft. Hon jobbas mest med grundarbetet vid hand och longeringen. För dig som är intresserad av hur jag jobbar med en rehabiliteringshäst så är hon en utmärkt kandidat.

Lämna gärna önskemål på vilken/vilka hästar ni önskar att se så jag kan ge er det ni behöver bäst.

Denna höstinspiration kommer att bli av nu i oktober och kommer vara gratis, men jag tänkte ge er chansen att lämna förslag på när ni har möjlighet att komma. Det är för eran skull jag gör det och jag vill att så många som möjligt ska ha möjlighet att komma! Så vilken dag/tid passar er bäst?

Lämna en kommentar, skicka ett mail till info@jennieorleifson.se eller ring/smsa till 0739 159761 med era önskemål och anmälan.

Trevlig höst!

Ett svar på ”Höstinspiration!”

  1. Hej
    Vad roligt med lite höstinspiration det är precis vad som behövs nu då mörkret kommer. Jag skulle gärna vilja se tips på longering och ”nybörjar” arbete vid hand då jag precis ska sätta igång med min unghäst och är lite ringrostig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *