Trickträningstips

Att träna trick med hästar tycker jag är ett roligt sätt att få lite variation i den vardagliga träningen. För mig passar det bra att träna trick de dagar som jag har lite mindre med tid, då jag föredrar att jobba väldigt korta pass där.

Akademisk Ridkonst - Easy bugar - Foto Jennie OrleifsonNär man jobbar med trick är det viktigt att inte glömma bort att värma upp hästen först, eftersom många av tricken är stretchande för hästen på olika vis. Om man inte värmer upp hästen är det mycket större risk att trickträningen gör mer skada än nytta.

Uppvärmningen behöver inte vara lång, men det är viktigt att hästen får en chans att mjuka upp kroppen lite. Jag brukar göra det genom att arbeta hästen vid hand eller longera den i några minuter i skritt och ibland även trav.

Har man en mycket energisk häst så kan det också underlätta för koncentrationsförmågan om den har fått gjort av med lite energi först.

På det här klippet ser ni mitt fullblod träna på övningen ”Buga”. Som ni ser kan hon gå ner i en bugning, med hjälp. Nästa steg blir att reducera hjälpen för att göra henne mer och mer självständig för att så småning om kunna gå ner själv.

 

/ Jennie Orleifson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *