Hästutbildning

Akademisk Ridkonst - Jag och HallonMin träningsmetod bygger på att stärka hästens kropp och självförtroende. Genom arbete vid hand, longering, kommunikationsövningar, bomövningar, tömkörning och ridning, beroende på hästens behov, hjälper jag den att bygga upp sig själv fysiskt och psykiskt till att bli en stoltare och gladare individ.
Jag är mjuk, lekfull och tydlig i min träning för att hästen ska kunna känna sig trygg, tycka det är roligt och förstå uppgifterna den ställs inför.

 

Jag skräddarsyr upplägget med skötsel och träning för varje häst.
Har du några specifika önskemål som inte står med här så hör av
dig så ser jag om det går att lösa!

Exempel på problem som jag kan hjälpa er med:
-Svår att last
-Rädsla för vatten

-Spänd och stressad häst vid hantering
-Spänd och stressad häst vid träning
-Svår häst att rida ut på

– Inridning
-Omskolning
-Rehabilitering av skada

Jag har stor erfarenhet av hästutbildning och rehabilitering/problemlösning (både fysiska och psykiska problem) av många olika typer av hästar. Jag har jobbat med ston, valacker och hingstar i alla möjliga raser till exempel travare, frieser, ardenner, halvblod, fullblod, islandshästar, lipizzaner.

Jag hjälper dig med inridning, rehabilitering, utbildning och problemlösning.
Möjligheterna på gården är mycket stora för en varierande och utvecklande
träning året runt. Det finns tillgång till ridbana och trevliga skogsvägar för träning. Närliggande ridhus kan nyttjas efter överenskommelse. Hagarna är rymliga och trevliga med växlande öppen mark och skogsdungar.

Akademisk Ridkonst - Beteshage
En av hagarna, ca 5 hektar.

Akademisk Ridkonst - Lugnet i hagen
Avslappnade hästar.

Bildspel med bilder från gården

Går hästen barfota kan jag sköta hovverkningen under träningsperioden.
Läs mer här.

Jag har många videoklipp där ni kan se hur jag tränar hästar.
Klicka här för att komma till dessa videoklipp.

Praktisk information:
Jag tar emot ett begränsat antal hästar för utbildning åt gången. Därför att de hästar som är hos mig ska få den tid och energi som de behöver för att kvalitén ska kunna bli så hög som möjligt.

Varje häst får en egen blogg som bara jag och hästens ägare har tillgång till.
Den uppdateras regelbundet för att du ska kunna följa hästens utbildning där.
För att det även ska fungera för er på hemmaplan efter träningsperioden är ni välkomna att se på och delta i träningen efter överenskommelse.

När du lämnar hästen på träning hos mig ingår stallhyra, daglig skötsel, grovfoder och träning ca 4-6 dagar i veckan.

Referenser lämnas vid önskemål.

Pris: 5 000 kr/månaden


Välkommen att ställa frågor, boka tid för att träffa mig och se gården eller boka in din häst för träning:

Jennie Orleifson
Levide Ollajvs 331
623 53 HEMSE

Tel. 0739 159761
Mail. info@jennieorleifson.se

 

Vinterträning

Här kan ni se ett klipp när jag och Maja tränar lite galoppfattningar utanför ridbanan. Vi har kämpat hårt för att komma dit vi är och vi kommer fortsätta kämpa för att komma vidare i vårt arbete!

 

Löslongeringsduett

För några dagar sedan testade jag hur det skulle fungera att ha Maja och Dansa tillsammans när man leder dem och tränar dem.

De går tillsammans i hagen i en flock på tolv hästar. Men de umgås väldigt lite eftersom mitt fullblod Dansa är väldigt dominant i sitt beteende mot andra hästar och mitt kallblod Maja är väldigt undergiven i sitt.

Men det var väldigt roligt för mig att se att det inte vara några som helst problem att leda dem tillsammans och att ha dem lösa på ridbanan samtidigt. Jag testade lite löslongering med båda, för att se lite hur de tänkte reagera och lyckades fånga en liten snutt på film.

Som ni kommer se är hästarna inte fullt uppmärksamma på mig, utan tycker att gräset var lite mer spännande. Men som första försök så gör det inte mig något eftersom dom faktiskt lyssnar okej och det är viktigt att komma ihåg att när man provar något nytt behöver inte allt vara perfekt. Förbättringar kommer under de kommande träningspassen så jag behöver inte känna någon panik över det.
I stället kan jag välja att njuta av att se mina två ston komma bra överens tillsammans.

Hästutbildning Nybyn

Akademisk Ridkonst - Jag och Hallon

Min träningsmetod bygger på att stärka
hästens kropp och självförtroende. Genom arbete vid hand, longering, kommunikationsövningar och ridning, beroende på hästens behov, hjälper jag den att bygga upp sig själv fysiskt och psykiskt till att bli en stoltare individ.

Jag har stor erfarenhet av hästutbildning och rehabilitering (både fysiska och psykiska problem) av många olika typer av hästar. Jag har jobbat med ston, valacker och hingstar i alla möjliga raser till exempel travare, frieser, ardenner, halvblod, fullblod, islandshästar, lipizzaner.

Jag hjälper dig med inridning, rehabilitering, utbildning och problemlösning.
Möjligheterna på gården är mycket stora för en varierande och utvecklande
träning året runt.
Här finns tillgång till utomhusridbana, rundcorall, ridvolt inomhus i den vackra ladan och varierande miljö för uteritter.
Vi har tre olika stalldelar, en stor och en liten lösdrift, stora hagar, uppbindning inne och ute och foderbutiken Khepri Foder på plats.

Akademisk Ridkonst - Nybyns ridbana

Här på gården finns det två verksamma instruktörer, jag och Lina Petersdotter.
Vi har ett samarbete med Therese Lidén på Häst och hälsa. Hon är utbildad hästfysioterapeft och ortobionom och kommer regelbundet ut till gården för att behandla hästar. Hon hjälper även till med tillpassningen av sadlar.
Vi har Heli Paldanius som utbildar sig till hästfysioterapeft och akupunktör på plats på gården.
Och så verkar även jag barfota hovar där jag lägger stor vikt på att förbättra hovens kvalité.

Detta ger hästen stora möjligheter att få ut så mycket som möjligt av sin träning här hos mig, eftersom vi kan erbjuda en helhet.
Vi jobbar ständigt på att utveckla och förbättra gården och oss själva.

Här ser du ett bildspel över gården:

Jag har även många videoklipp där ni kan se hur jag tränar hästar.
Klicka här för att komma till dessa videoklipp.

Praktisk information:
Jag tar emot ett begränsat antal hästar för utbildning åt gången. Därför att de hästar som är hos mig ska få den tid och energi som de behöver för att kvalitén ska kunna bli så hög som möjligt.

Varje häst får en egen blogg som bara jag och hästens ägare har tillgång till. Den uppdateras regelbundet för att du ska kunna följa hästens utbildning där.

När du lämnar hästen på träning hos mig ingår stallhyra, daglig skötsel, grovfoder och träning 4-5 dagar i veckan.

Du får även 10% rabatt på foder och utrustning i Khepri Foder-butiken och 20% rabatt på hovverkning hos mig till hästen!

Pris: 6 000 kr/månaden


Vid frågor eller boknigar:

Jennie Orleifson
Nybyn 109
733 62 Västerfärnebo

Tel. 0739 159761
Mail. info@jennieorleifson.se

Trickfilm

På torsdag är det dags för en Prova på kväll i Trick träning! Både jag och Maja ser fram emot denna kväll.

För er som inte kunde den här gången så kommer jag fortsätta att köra rullande med trick träning var tredje vecka under hela sommaren.

Akademisk Ridkonst - Maja i arbete vid hand - Foto Mikaela Orleifson

 

Det kommer också finnas kvällar för att lära och jobba med longering och arbete vid hand. Mer info och datum kommer.

 

Alla är välkomna! Man väljer själv vilka och hur många kvällar man vill vara med på. Ingen förkunskap krävs och ni som redan har kunskap är välkomna att komma och utvecklas vidare.

För er som inte har egen häst, inte kan/vill transportera eran egen eller vill testa en mera skolad häst så finns det möjlighet att låna häst här från gården.
Lån av häst talas om vid bokning.

Här kan ni se lite vardags träning i Trick med Maja.

Trickträningstips

Att träna trick med hästar tycker jag är ett roligt sätt att få lite variation i den vardagliga träningen. För mig passar det bra att träna trick de dagar som jag har lite mindre med tid, då jag föredrar att jobba väldigt korta pass där.

Akademisk Ridkonst - Easy bugar - Foto Jennie OrleifsonNär man jobbar med trick är det viktigt att inte glömma bort att värma upp hästen först, eftersom många av tricken är stretchande för hästen på olika vis. Om man inte värmer upp hästen är det mycket större risk att trickträningen gör mer skada än nytta.

Uppvärmningen behöver inte vara lång, men det är viktigt att hästen får en chans att mjuka upp kroppen lite. Jag brukar göra det genom att arbeta hästen vid hand eller longera den i några minuter i skritt och ibland även trav.

Har man en mycket energisk häst så kan det också underlätta för koncentrationsförmågan om den har fått gjort av med lite energi först.

På det här klippet ser ni mitt fullblod träna på övningen ”Buga”. Som ni ser kan hon gå ner i en bugning, med hjälp. Nästa steg blir att reducera hjälpen för att göra henne mer och mer självständig för att så småning om kunna gå ner själv.

 

/ Jennie Orleifson

Till salu: Cat’s Dancer

Namn: Cat’s Dancer
Född: 2005
Kön: Sto
Ras: Engelskt fullblod
e. Regal Parade
u. Miss Clara

Akademisk Ridkonst- Till salu: Cat's Dancer

 

 

 

 

 

Dansa är en häst som älskar att arbeta och att lära sig nya saker. Hon lär sig snabbt och älskar utmaningar där hon får tänka och jobba. Hon har mycket energi och temperament utan att vara het eller ligga på. Hon är utbildad av professionell klassisk dressyrtränare (http://www.jennieorleifson.se/). Grunderna i trick träning är påbörjade och hon tycker mycket om denna typ av problemlösning. Hon har också provat på frihetsdressyr där hon är följsam och intresserad.

Riden på ridbana, i ridhus och ut i skogen både själv och i grupp.
Rids både bettlöst och med bett, barbacka och med sadel.
Gillar att hoppa.
Går barfota utan problem men har även varit skodd.
Tänderna kollade hösten 2011. Fick beröm för fina tänder.
Går på lösdrift tillsammans med en blandad flock på ett tiotal hästar, men har även stått på stall.
Fått ett föl 2009 och var en klok och bra mamma.
En betäckningsrätt ingår med fullblodshingsten Mr Wells (http://www.holvarbo.se/mrwells/index.html )
Har ej tränat eller tävlat löp.

Här är en film från början av hennes utbildning hos mig:

Se även en film från ihop släppet i flocken:

Fler bilder och filmer kan mailas vid önskemål.

Jennie Orleifson, Västerfärnebo
Tel: 0739159761
Mail: info@jennieorleifson.se