Ha roligt!

Ibland så känner jag att det blir lite för mycket Akademiskt. Det är en träning och utbildnings filosofi som jag håller med och tycker om. Men när det blir så viktigt att hästens rör sig rätt, böjer sig rätt, bär sig rätt, balanserar sig rätt osv är det för min del tyvärr lätt att glömma bort att ha roligt också.

Träningspassen kan vara bra, lyckade och utvecklande. Men ibland måste man bara släppa lite och göra något annat som både häst och människa tycker är roligt! Kanske lite busigt eller små galet, så länge det är roligt och inte tillför skada eller smärta.

Jag och Maja valde att rida ut på ett äventyr igår. En ridtur som kommer stanna länge i minnet. Idag jobbade vi i halsringen vid hand och under ridning. I skritt och trav. Vi gjorde öppna och sluta uppsuttet i både skritten och traven, dock inte perfekta. Böjningen kanske inte gick igenom helt eller ställningen var lite fel.

Men vet du?     Ibland     så     gör     det     ingenting.

Jag är lycklig över att hon ville försöka även om det inte var perfekt och även om jag inte hade de bästa verktygen att korrigera.

Kom ihåg att ha roligt ibland också. Våga bryt schemat och hitta på något roligt. Även om det inte tar dig ett steg framåt i den Akademiska utbildningen så kommer det ta dig ett steg eller flera steg längre i din och din hästs relation!

 

 

 

 

 

 

 

/ Jennie Orleifson

Ett svar på ”Ha roligt!”

  1. It’s really a nice and helpful piece of information. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *