Fokus hjälper dig hitta vad du söker

Har du upplevt någon gång att du kanske intresserar dig för något och helt plötsligt hittar du nya människor och vägar som leder dig åt det hållet?

Akademisk Ridkonst - Easy på tur - Foto Jennie Orleifson

Ett enkelt exempel är om du är gravid, vill bli gravid eller precis fått barn. Då ser du gravida kvinnor och mammor med barnvagnar överallt. Om du inte hade intresserat dig för graviditet eller barn så hade troligtvis din värld inte varit fylld av det heller.
Själv har jag varit med om det flera gånger inom olika områden.

För inte så länge sedan klev jag och en god vän in i en butik som säljer 1800 tals inspirerade kläder i Gamla stan i Stockholm. Kläderna var så otroligt vackra och vi var båda helt hänförda efter besöket där.

Efter det besöket har jag hittat massor av andra märken som säljer kläder med liknande stil utan att ha letat efter dem. De har liksom dykt upp av sig själva.

Jag tror att lägger man fokus på något så får man en liten magneteffekt. Man behöver alltså inte jobba för att hitta människor, material eller vad det nu skulle kunna vara, utan människorna och materialet hittar dig om du har fokus på rätt ställe. Det skapas också en ”ringar på vatten effekt” där du kanske har träffat en människa som delar ditt intresse och genom den människan lär du känna ännu fler människor med samma intresse osv.

Så är det något du vill så var inte rädd för att önska dig det och lägga dina tankar där. Jag menar inte att du kommer få allt gratis utan att behöva jobba för det, men jag tror att vi då och då kommer få ”gratis belöningar” i vårat fokuserade arbete som kommer hjälpa oss på vägen!

Akademisk Ridkonst - Jennie och Fösing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *