Härliga Roccos

I dag har jag tränat fyra hästar, raspat hovar och tränat mig själv.

Roccos var på hugget i dag och vi hade ett roligt träningspass. Vi började med longering där han försökte skaka loss massa spänningar själv. Vi gick sedan över till öppna och sluta vid hand och avslutade med att testa öppna i trav. Han tyckte det var jobbigt men kämpade på jätte bra. Det var en sån där dag när man inte kan låta bli att le och skratta när man ser på honom 🙂

/ Jennie Orleifson

Ett svar på ”Härliga Roccos”

  1. sv: Jag har ridit med stång + kapson länge, 1½ år(?) och till slut blev jag så less så jag tog bort kapsonen. Den triggade till spänning och påskjut vid tygeltag, och jag kände mig inte hjälpt till böjning, det uppstod bara större fel om jag försökte ta hjälp av kapsonen till det. För just denna häst alltså, kapson och även annat bettlöst har jag själv ridit mycket med tidigare.
    När en tränare under ett pass förbjöd mig att ta i kapsontygeln med motiveringen att hästen blev spänd blev det droppen, känns meningslöst att ha den där bara för syns skull eller för att maskera fel (som det ju blev, typ-kunna plocka fram nosen om hästen inte var i balans och hamnade bakom).

    Men jag har inte gett upp att kunna varva med bara tränsbett eller rida med tränsbett + stång, det är ju väldigt praktiskt med ett ledat bett för att kunna ställa/böja. Tyvärr är det lite samma reflex med tränsbettet som med kapsonen, men där har jag fortfarande förhoppning att kunna lära om eller hitta något han trivs bra med. 🙂 (sorry för långt svar!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *