Frost i pälsen

Idag har varit en lång, rolig och produktiv dag. Det har varit kallt och solen har gnistrat i frosten.

Dagen inleddes med att paketera hästfoder och skicka från butiken. Efter det blev det fodring av hästarna tillsammans med Anja.

När dessa sysslor var avklarade hämtade jag mitt kallblod med frost i pälsen för att träna inne på ridvolten. Maja kändes jätte fin och var riktigt trevlig i handen. Vi jobbade vid hand och gick igenom alla skolorna i skritt, jobbade lite med öppnan och slutan i traven och sedan diagonalisering och samling i skritt. Red sedan en stund och jobbade med sökningen till handen, vilket inte var några problem idag varken i skritten eller i traven. Vi avslutade med lite halsringsridning för att jag ville testa min sits och se om jag kunde få sökningen där ifrån. Hon gick i en jätte trevlig fram och ner form, samlingen var svårare men det gör inget för då har vi något spännande att jobba vidare på.

Uteritten med Dansa igår var nyttig för den flickan. Hon hade mer ro i kroppen och idag efter att vi jobbat vid hand på ridvolten med kapson och tränsbett och så red jag barbacka. Sökningen till handen kom väldigt naturligt och även öppnan och slutan gick bättre. Hon kändes så fin så jag bestämde mig för att testa lite trav. Det var lite svårt för henne inne på volten eftersom den inte är jätte stor men hon gjorde ett jätte bra jobb! Vi jobbade med att hitta balans och sökning till handen.

Det blev även hovverkning av Borka och lite raspning på Bosolandas framhovar. Bosolanda har haft det jätte jobbigt med att lyfta på hovarna men idag gick det riktigt fint.

Fin dag och underbara hästar.

Akademisk Ridkonst - Maja på ridvolten

 

/ Jennie Orleifson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *