Spännande ortobionomi behandling

Idag var Therese Lidén ute och behandlade lite hästar med
ortobionomi på gården.

Ortobionomi brukar många säga är en typ av mjuk kiropraktik. Man jobbar alltid med hästens kropp och aldrig mot. Genom att släppa på spänningar i muskler så kan man hjälpa kroppen att rätta till sig själv.
Det är en mycket spännande behandlingsmetod som jag tycker mycket om just för att den är så mjuk men ändå ger så fina resultat.

Maja fick sin första behandling idag och det var väldigt intressant. Jag har haft lite problem med att göra vissa skolor och speciellt vänstergaloppen. Ortobionomin visade att hon var lite sned i bäckenet, som jag misstänkte. Vänster höft var roterad framåt och uppåt, vilket inte heller kom som en överraskning, men det som var spännande var att när hon skulle korrigera hennes höger bakben så skakade  benet och det märktes tydligt att det var något där. Vilket kan förklara svårigheten med vänstergalopp eftersom just höger bakben ska bära mest vikt då.

Mycket intressant och jag ser fram emot att träna Maja parallet med behandlingarna för att se vad det kan ge.

Akademisk Ridkonst - Frost rumpa

 

/ Jennie Orleifson

Ett svar på ”Spännande ortobionomi behandling”

  1. Visst är det spännande! Jag har ju misstänkt en hovböld på lillen och Therese var förbi mig på vägen hem från dig så att vi kunde göra cirkeltestet och kolla vart vi kunde hitta en svaghet. Berättade inte för Therese vilket ben det var när vi kollade. Vi fick stora släpp där jag misstänker att det är. Snacka om häftigt! Finns inga tvivel längre att det fungerar =)
    Båda mina har blivit mycket bättre av behandlingen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *