Hästen som lärare

Sist jag red ordentlig lektion för någon var i november. Det var på en Bent kurs där jag hade med Maja. Trots att det gått cirka två månader sedan sist så känner jag fortfarande att jag utvecklas.

Även om jag inte har någon som står på marken och hjälper mig så är jag inte ensam. Maja hjälper mig att utvecklas varje dag. Hon påminner mig om saker som jag glömmer bort, talar om när jag gör fel och belönar mig när jag gör rätt.

Att lyssna på hästen är viktigt. De kan lära oss så otroligt många saker och guida oss på rätt väg. Bara man är uppmärksam och lyssnar på vad de har att säga.

Blir inte övningen som du tänkt dig eller upplever du hästen som ”olydig”? Lyssna på vad hästen försöker berätta med sin kropp och sitt agerande. Att den stökar kan vara ett sätt för den att försöka tala om att vår hand är för orolig, att det blir stökigt i dess mun. Eller att du gör för mycket hjälper med din kropp utan att veta om det.

Hästar är fantastiska djur på att lära oss att bli mer kroppsmedvetna, om vi är villiga till att lyssna på deras mening.

Akademisk Ridkonst - Maja i galopp

 

/ Jennie Orleifson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *